niedziela, 01 listopada 2015
Pieczone filety z pstrąga

 

pieczone filety z pstraga3

pieczone filety z pstraga1

pieczone filety z pstraga2

 

 

Bardzo lubimy pieczone ryby z piekarnika. Dzisiaj przedstawiam Wam mój sposób na filety z pstrąga z cytryną, czosnkiem i świeżo mielonym pieprzem.

 

Składniki:

2 łyżki oliwy

5 filetów z pstrąga ze skórą

2 łyżki soku z cytryny

cytryna pokrojona na plasterki

3 ząbki czosnku

3/4 łyżeczki soli

pieprz

 

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na dnie żaroodpornego naczynia rozsmarować łyżkę oliwy, włożyć osuszone ręcznikiem papierowym filety (skórą do dołu), skropić sokiem z cytryny oraz resztą oliwy. Posolić, poukładać na rybach plastry cytryny i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Posypać sporą szczyptą pieprzu. Naczynie przykryć folią aluminiową i piec przez 20 minut.

Smacznego : )

08:58, pieczarka_mysia , ryby
Link Dodaj komentarz »
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów przepisy kulinarne Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl