Blog > Komentarze do wpisu
Biszkopt, który zawsze się udaje



 

Szukaliście przepisu na biszkopt idealny?, który zawsze się udaje! Taki, który nigdy nie opada i jest prosty jak stół?

Oto i on!

Delikatny, puszysty, nie jest suchy, a nawet należy do tych bardziej wilgotnych dzięki dodatkowi mąki ziemniaczanej.

Idealny do tortów i ciast przekładanych ulubionymi kremami lub bitą śmietaną.

Polecam!

Przepis pochodzi z zeszytu z przepisami mamy.

 

Składniki na biszkopt:

6 jajek

niecała 1 szklanka mąki pszennej

6 łyżki mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

¾ szklanki cukru

 

Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianę, dodać cukier i miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka i mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie wszystkie składniki.

Dno tortownicy o średni 26 wyłożyć papierem do pieczenia (a boków niczym nie smarować ani niczym nie wykładać) i przelać do niej gotowe ciasto.

Piec w 170oC przez około 35 – 45 minut (do suchego patyczka i złotego wierzchu ciasta). Wyjąć z piekarnika i z wysokości naszych kolan spuścić formę z ciastem na podłogę lub desę. Odłożyć do całkowitego ostygnięcia (najlepiej na całą noc).

Następnie obkroić boki i wyjąć biszkopt. 

Smacznego!

Porada: Jak zrobić aby przeciąć biszkopt na 2 równe krążki? Obkroić ostrym nożem boki biszkoptu a następnie wziąć kawałek nitki, przyłożyć ją w miejscu nacięcia i przeciągnąć nitkę, tak jakby ona kroiła ciasto. 


środa, 03 października 2012, pieczarka_mysia

Komentarze
2012/10/03 14:53:21
idealnie wygląda!
-
2012/10/03 14:55:00
Ależ on pięknie wyrósł! Mam niemal identyczny przepis, różni się jedynie dodatkiem szczypty soli do białek :) Ostatnio jednak zastępuję proszek do pieczenia... rzucaniem - wówczas biszkopt nie opada i jest tak samo wyrośnięty :) Pozdrawiam :)
-
2012/10/03 15:21:44
Wyszedł wspaniały ! Pozdrawiam :)
-
2012/10/03 15:28:39
Jaki wielgachny !!! jak tylko będę potrzebowała biszkoptu na pewno skorzystam z maminego przepisu :)
-
2012/10/03 16:27:52
Idealny biszkopt. Gratuluję
-
2012/10/03 19:55:07
Każdy ma swój przepis. Ja nie wiem jak to robię, ale mnie też zawsze się udaje :) Wydaje mi się, że to zasługa dobrze ubitych białek i delikatnego wmieszania sypkich produktów.
TWÓJ JEST RÓWNY JAK STÓŁ!
-
2012/10/03 20:06:22
Wygląda świetnie! Zawsze byłem zadowolony z mojego wypieku, ale namówiłaś mnie na eksperymenty :-)
-
2012/10/03 20:39:11
Jajka mają to do siebie, że w biszkopcie nie potrzebują proszku do pieczenia. Po co? Lepiej rzucać:D
-
2012/10/03 21:32:33
Genialnie mieć taki przepis na biszkopt!:-) Równiutki i taki wyrośnięty!:-)
-
2012/10/03 22:22:16
Piękny i równiutki. Spróbuj nie dawać proszku, jak są dobrze ubite jajka, jest zupełnie zbędny:)
Pozdrawiam serdecznie:)
-
2012/10/03 22:28:35
wspaniały! widac, już na pierwszy rzut, że jest idealny ;]
-
2012/10/03 22:42:51
Rzadko piekę biszkopty, po prostu nie jestem fanką na tle innych deserów, ale nie znaczy, że czasem nie lubię.
Nie mam ulubionego przepisu na biszkopt, więc będę pamiętała następnym razem, że podawałaś sprawdzony przepis :)
-
2012/10/04 07:50:24
racja.. rzucanie zawsze się sprawdza :D Ja rzucam każdym co najmniej od dawna.. zawsze się udaje.. i ile frajdy ;)
milego dzionka Pieczreczko :) PS. czekamy na przepis z wykorzystaniem tego biszkoptu ;)
-
2012/10/04 07:57:43
Jest wspaniały, po prostu idealny!
-
2012/10/04 09:16:48
nigdy jeszcze nie upiekłam biszkoptu. ale skoro ten zawsze się udaje.. :-)
-
2012/10/04 11:02:34
Wyglada fantastycznie Mysiu :) Ja zawsze pieke biszkopt rzucany z bloga Moje Wypieki. Nie dosc, ze zawsze wychodzi to jeszcze ile frajdy przy rzucaniu na podloge :)) Ale zapisze sobie tez Twoj przepis i wyrobuje przy okazji.

Sciskam Cie mocno :)
-
2012/10/04 11:58:26
Wygląda CUDOWNIE! :-)
-
2012/10/04 18:52:42
Śliczny ...
-
2012/10/05 10:04:55
Mysiu też mam swoje dwa przepisy na biszkopt idealny - jeden jest z tych wilgotniejszych, a drug z takich co to na dużą ilośc placków dadzą się przekroić:) .... Twój jest idealnie równy i piękny:) buziak:)
-
Gość: Betii, host-36-61.wyszkow.fuz.pl
2012/12/22 23:02:18
Hej, zrobiłam ten biszkopt wg tego przepisu i nie wyrósł mi wcale. W dodatku jest twardy jak kamień.... chyba za dużo mąki ziemniaczanej...
-
2012/12/23 10:24:27
Gość: Betii, host-36-61.wyszkow.fuz.pl bardzo mi przykro, że biszkopt nie wyszedł, mnie wychodzi z tego przepisu idealny,

pozdrawiam!
-
Gość: ago12, dynamic-78-8-85-18.ssp.dialog.net.pl
2012/12/24 11:02:39
Udał się! Pięknie wyrósł. W końcu mam przepis na biszkopt, który się udaje!
-
Gość: , host-46-186-81-193.dynamic.mm.pl
2013/01/09 13:34:38
R E W E L A C Y J N Y! WYSZEDŁ PIĘKNIE!!!DZIĘKI!!!
-
Gość: Suzi, user-46-113-114-144.play-internet.pl
2013/01/12 14:52:56
Właśnie piekę ;) mam nadzieję, że się uda. Ale dużo też zależy od dobrego piekarnika. Mój nierówno piecze więc wcale się nie zdziwię jak jedna strona będzie wyższa od drugiej. Zrobię jeszcze eksperymentalny krem do środka i.. Ważne żeby był dobry w smaku i puszysty ;)
-
Gość: Marta, user-46-112-30-42.play-internet.pl
2013/01/17 18:56:17
Dziękuję za przepis! Biszkopt wyszedł idealny!! :D
-
Gość: , user-31-174-163-68.play-internet.pl
2013/01/19 21:31:12
Właśnie pieke:)
-
Gość: gosc, sadus-193.core.ynet.pl
2013/01/20 13:16:33
ja też bede piekla :)) jestem antytalentem do pieczenia ciast więc sie pochwale jak wyszło :)
-
Gość: olala, 178-37-141-110.adsl.inetia.pl
2013/01/24 12:50:46
Wczoraj biszkopt upiekłam, rzuciłam i jest piękny jak ten z obrazka,wyrośnięty płaściutko-równiutki, puszysty. Dzisiaj będę z niego robiła tort. Może przepis na masę masz równie efektowny i niezawodny?
-
2013/01/24 16:01:05
Witajcie :)

bardzo się cieszę, że Wam biszkopty piękne wychodzą z piekarnika :)

Jutro robię wpis na tort z kremem czekoladowym i bitą śmietaną :)
-
Gość: , 87-207-160-179.dynamic.chello.pl
2013/01/26 15:30:06
wlasnie pieke
-
Gość: amelya, 213.77.111.5*
2013/02/02 22:31:50
Wspaniały przepis! Właśnie upiekłam dwa :) Pięknie dziękuję i pozdrawiam :)
-
Gość: amelya, 213.77.111.5*
2013/02/02 22:32:33
Wspaniały przepis! Właśnie upiekłam dwa :) Pięknie dziękuję i pozdrawiam :)
-
Gość: , aqc240.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/02/05 19:41:23
A mi nie wyszedł upadł ;(
-
2013/02/06 09:36:36
Gość: , aqc240.neoplus.adsl.tpnet.pl - bardzo mi przykro : (
-
2013/02/09 22:50:20
Moje dzieci jak się dowiedziały, że mama będzie rzucać ciastem to skakały z radości :) Biszkopt wyszedł jak marzenie, jutro z rana zabieram się za dodatki :))))))))))
-
2013/02/10 16:20:03
Pamiętam jak byłam mała i mama robiła rzucanego biszkopta, zawsze mi się to podobało, to było magiczne i tajemnicze! :)
Cieszę się, że biszkopt udał :) a z czym go robisz?

Pozdrawiam i dziękuję za komentarz :)
-
Gość: , 4-235-251-94.net.stream.pl
2013/02/17 19:11:20
witam dopiero zaczynam piec ciasta i co to znaczy rzucanie ciastem jak to się robi :)
-
Gość: Nina, nat4.nowogrod.net
2013/02/22 17:03:34
Cześć;
chcę go upiec :)
pieczesz górę i dół razem czy tylko dół?
-
Gość: jola, host-89-229-215-72.kwidzyn.mm.pl
2013/02/23 14:24:25
Idealny,robilam z tego przepisu juz wiele razy,rzucalam i zawsze wychodzi:)dzieki
-
2013/02/23 14:51:18
Gość: , 4-235-251-94.net.stream.pl po wyjęciu z piekarnika od razu zrzucić pionowo formę z biszkoptem na podłogę z wysokości naszych kolan. Pozdrawiam :)
-
2013/02/23 14:51:43
Gość: Nina, nat4.nowogrod.net - piekę góra - dół :)
-
2013/02/23 14:52:13
Gość: jola, host-89-229-215-72.kwidzyn.mm.pl - bardzo się cieszę, że biszkopt wychodzi! Dziękuję za komentarz i pozdrawiam :)
-
Gość: kaja, host-4.ip-point.pl
2013/03/10 20:30:28
Biszkopt dziś robię 2 raz , za pierwszym bardzo ładnie wyrósł .. tylko był ciut twardawy , ale może ja coś nie zbyt idealnie zrobiłam .. dziś właśnie kończy się piec .. liczę że będzie dobry , bo urósł pięknie!
-
Gość: amic, host-89-229-171-60.wroclaw.mm.pl
2013/05/01 23:55:52
drugi raz piekę z tego przepisu i drugi raz cud marzenie biszkopcik :)
-
Gość: Maja, public81991.cdma.centertel.pl
2013/05/03 20:20:29
proszę o podpowiedź czy piec z termoobiegiem czy bez?
-
Gość: , 151.226.174.*
2013/05/06 14:46:10
bez termobiegu
-
Gość: mandy, host-89-229-50-147.elk.mm.pl
2013/05/07 14:57:21
wyrósł pięknie...ale podejrzanie twardy jest :(
-
Gość: Dzola, 83.68.73.76.debica73.tnp.pl
2013/05/20 20:29:43
Mi nie wyszedl. Uważam że jajka W CAŁOŚCI z cukrem trzeba ubijać tak długo aż zwiekszą objętość około 3 krotnie. Następnie dodać reszte składników. Wtedy wychodzi więc wracam jednak do tej metody spróbowawszy tej powyżej opisanej w przepisie:)
-
Gość: julka, p508fb791.dip0.t-ipconnect.de
2013/06/26 12:38:31
dzieki, nie umiem kompletnie piec ciast, a dzieki tobie udalo mi sie upiec wspanialego biszkopta.
-
Gość: Kizia Mizia, brln-4d0cc0b8.pool.mediaways.net
2013/08/31 12:45:27
Zabieram sie za robotę, Twoje ciacho kusi widokiem i prostotą wykonania :) Muszę sprawdzić, czy na prawdę mi się uda, bo nie mam szczęścia do biszkoptów :( Dam znać jak się upiecze.
-
Gość: Kizia Mizia, brln-4d0cc0b8.pool.mediaways.net
2013/08/31 14:07:17
To niesamowite!!!
Udał mi się biszkopt !!!
Chyba pierwszy raz w życiu jest IDEALNY :)
Dziękuję, za przepis doskonały i wszystkim gorąco polecam.
Wieczorem biorę się za krem i zdobienie tortu :)
-
Gość: , 213-241-92-15.ip.netia.com.pl
2013/09/17 19:42:19
mnie też nie wyszedł, może dlatego, że dopiero uczę się piec. Widocznie potrzebuję instrukcji krok po kroku
-
2013/10/02 21:16:53
Piekłam go już 5 razy, nie wyszedł mi raz bo dałam mąki ziemniaczanej "na oko", pozostałe razy idealny, puszysty, nie za słodki, równiutki.... dokładnie jak z obrazka :)
-
Gość: mala87, user-5-173-0-75.play-internet.pl
2013/10/30 15:36:35
idealny, zawsze wychodzi. ja antytalencie kuchenne potwierdzam ;)
-
Gość: , 188-112-50-6.net.pbthawe.eu
2013/11/01 23:11:39
ten przepis super!!! tyle razy piekłam a nigdy mi nie wyszedł taki biszkopt!!!
-
Gość: , host-46-186-93-223.dynamic.mm.pl
2013/11/15 14:18:00
WITAJ!!!
Bardzo dziękuje za przepis-właśnie piekę juz z 10ty raz!zawsze wychodzi!
-
Gość: ania, eux65.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/11/20 14:40:26
Dziękuje za super przepis! Zrobiłam na urodziny dodając barwnik ,wyszedł genialny!
-
Gość: , ti0022a380-0639.bb.online.no
2013/11/30 14:57:47
Genialny przepis !!!!!!!!!! Biszkopt przepyszny i pierwszy raz urósł mi tak duży i puszysty :-)))
-
Gość: Ula, x2f56ecc.dyn.telefonica.de
2013/12/05 17:14:17
Biszkopt rewelacyjny......
-
Gość: mojra, bba507720.alshamil.net.ae
2013/12/12 10:05:58
do BETI
jesli nie wyrosl to byc moze zwietrzaly proszek do pieczenia lub za duzo maki (jak piszesz)

ja mam swoj od lat przepis na biszkopta ktory tez sie udaje ale ten zrobilam eksperymentalnie i .... jest lepszy bo wilgptniejszy. balam sie jednak rzucic na ziemie z obawy przed oklapnieciem
-
Gość: Monis1987, host-89-167-1-36.nplay.net.pl
2013/12/20 11:53:19
Mi wyrosła ale kuleczka :/ nie wiem dlaczego ale środek strasznie wybuliło i zrobiła się górka. Ciekawe jak smakuje bo ogólnie wygląda pysznie :)
-
Gość: meg454, host-89-228-39-98.elk.mm.pl
2013/12/21 20:19:36
Nigdy mi biszkopt nie wychodził ,ale ten wyszedł i to jeszcze jaki duży ,bede zawsze korzystała z tego przepisu -Dziekuje
-
Gość: Rynio, 78-159-67-148.net.pbthawe.eu
2013/12/23 09:03:24
Mąka ziemniaczana 6 łyżek ? chyba powinno być 6 łyżeczek (1/4 szklanki)
-
Gość: Roksi, 46.204.91.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2013/12/25 11:25:31
Wyszedł idealnie :) Świetny przepis:) thx
-
Gość: -MG-, afbs47.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/12/29 15:54:25
Czasami coś piekłam. Ale o rzucaniu ciastem nigdy nie słyszałam a tym bardziej nie praktykowałam. I tak do końca to nie wiem czy to jakiś żart czy naprawdę trzeba rzucać żeby się udał. Jak to się robi? I ile tej mąki ziemniaczanej ? Sześć łyzek czy łyzeczek?
-
2013/12/29 16:18:19
__________________________________________________________________
NO TO SIĘ NAOGLĄDAŁAM PIĘKNYCH ZDJĘĆ: WYKONANIE ZJAWISKOWE! *****

PRZEPIS I FOTKI BARDZO ZACHĘCAJĄ POWODUJĄC ŚLINOTOK: LUKSUSY.

__________________________________________________________________
-
Gość: ania, 89-78-79-148.dynamic.chello.pl
2014/01/03 12:23:57
Mistrzostwo - Biszkopt na medal. Polecam gorąco. Naprawdę wychodzi - łącznie z rzucaniem o ziemię :)
-
Gość: prawnik1989, afpv14.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/01/04 16:57:24
Ładnie to tak z przepisu mamy? Bo cię do sądu pozwę...
Spoko nie bój się! Żartuję! Zamierzam go wykorzystać w swoim przepisie.
-
Gość: , host-89-228-14-42.dynamic.mm.pl
2014/01/11 22:13:01
w torcie 5 piętrowym sprawdzł się wspaniale :)
-
Gość: Maria, wnpgmb0614w-ds01-1-227.dynamic.mtsallstream.net
2014/01/19 03:56:49
Dziekuje za przepis. Biszkopt super !!!
-
Gość: Aga, 89-73-108-57.dynamic.chello.pl
2014/01/19 16:41:30
Własnie upieklam biszkopt z tego przepisu i wyglada cudownie. To moj pierwszy biszkopt, który wyrósl taaaaki i nie odpadl! Wielkie dzieki :)
-
Gość: alutek, 89-76-108-80.dynamic.chello.pl
2014/01/19 18:57:33
usiad nie udał się zrobię następny do skutku
-
Gość: aniaa886, 178-37-6-216.adsl.inetia.pl
2014/01/20 18:05:50
Właśnie piekłam 5 minut temu, zrobiłam z tego ciasta 2 blaszki takie o wymiarach 20x35. Był mi potrzebny biszkopt na placek, wyszły takie 1 cm blaty, ale jestem zadowolona, bo nie umiem dobrze krajać na pół, a tak mam 2 blaty :)
-
Gość: aga, 89-65-212-157.dynamic.chello.pl
2014/01/20 20:07:09
a ja go zrobilam wyrosl mi i jem go juz tydzien.....
-
Gość: , c19-49.icpnet.pl
2014/02/02 16:36:28
Z tym rzucaniem to słyszałam dawno ale nigdy nie wypróbowałam, nie mam odwagi.... Ciasto kłaść do gorącego piekarnika - bo są różne szkoły...
-
2014/02/05 13:47:44
ale po co sie rzuca tym biszkoptem??on nie opadnie jak sie nim rzuci???
-
Gość: AsiCzek, acqv242.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/02/07 14:35:56
właśnie upiekłam,
pierwszy raz w życiu rzuciłam o ziemię (nie wiem po co to się robi, ale zrobiłam)
wygląda bardzo ładnie, równiutki, jeszcze nie próbowany bo będzie z niego tort urodzinowy na jutro dla mojej córki:)
-
Gość: Robert, 79-139-113-155.przemysl.hypnet.pl
2014/02/09 16:44:56
upiekłem 3 raz i znowu wyszedł! super
-
Gość: AsiCzek, cez90.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/02/09 19:21:21
wyszedł pyszny
-
Gość: Mala Mi, avh129.internetdsl.tpnet.pl
2014/02/11 21:46:36
SUPER!!!! Biszkopt rewelacja. A jak smakuje, okze się jutro
-
Gość: izunia, 178-37-231-248.adsl.inetia.pl
2014/02/11 22:08:45
wyszedł mi! to oznacza, że na prawdę się udaje:)
-
Gość: Corvinus, 0x5e910895.adsl.cybercity.dk
2014/02/15 18:12:57
Wyprobowalem go juz jakis czas temu i teraz pieke tylko z tego przepisu;););)
-
Gość: Dominika, eau129.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/02/15 21:55:43
Sprawdziłąm przepis. Ciasto przepyszne. Wychodzi!!!!!
-
Gość: ginger3891, c140-246.icpnet.pl
2014/03/03 20:11:49
cudowny biszkopt :) synek juto kończy Roczek i będzie miał pyszny torcik :)
-
Gość: anka, 89-67-171-213.dynamic.chello.pl
2014/03/09 14:07:40
super przepis:)
-
Gość: Jarek, aedh82.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/03/09 19:41:15
żona próbowała kilkakrotnie robić ciasto biszkoptowe według innych niby sprawdzonych przepisów i to były jej klęski. poddała się. namawiałem ją żeby próbowała dalej ale nic z tego, zaparła się i koniec gadki.
postanowiłem zrobić sam a dodam że nigdy biszkopta nie piekłem. wyszedł dobry, puszysty i ...jest mój :) teraz robię galaretki z bitą śmietaną i oby też się udały.
jakież będzie zdziwienie żony jak wróci z pracy.
-
Gość: Matix, adpd207.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/03/12 15:58:49
Kiedy się upiecze to od razu rzucić go na podłogę czy chwilę odczekać ???
-
Gość: oligator1984, ip-93-154-192-250.free.aero2.net.pl
2014/03/18 22:25:08
Też upiekłam na roczek synka-będzie tort :)
-
Gość: barbar2, aaq51.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/03/21 15:39:42
Nie bardzo rozumiem jak rzucić. Przecież wypadnie z blachy i się rozwali. Rzucić blachą do góry czy do dołu? Pozdrawiam. Basia
-
Gość: , public-gprs607972.centertel.pl
2014/03/27 13:22:56
Pierwszy raz zrobiłam biszkopt z tego przepisu i wyszedł idealny. Płaściuteńki, wyrośnięty. Nie było problemy z przekrojeniem na 3 części. Bardzo dziękuje za ten przepis. Mam jeszcze pytanie do autorki ... czy moglaby Pani podać proporcje na blachę 25x35 i jak dlugo trzymać go w piekarniku.
Acha - do dam jeszcze że również pierwszy raz rzucałm. Wierzcie mi, nic źle go się z ciastem nie dzieje, a efekt super.
-
Gość: Gosiaa, aapp131.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/03/29 08:02:08
Przepraszam a tej mąki ziemniacznej to ma być 6 łyżek stołowych czy zwykłych małych deserowych ? Z góry dziękuję. Pozdrawiam .
-
Gość: spostrzegawczy laik, cjr68.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/04/01 02:19:10
Ale z was łosie !!! Przecież on jest położony do góry nogami i dlatego taki płaski!!!! Widać jakie z was znawczynie.
-
Gość: spostrzegawczy laik, cjr68.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/04/01 02:42:35
I jeszcze coś dodam. Nie chcę nikogo obrażać, ale jak przeczytałem o rzucaniu biszkoptem, to tak mi się skojarzyło, że lepiej jak rzuciłybyście nim o swoje głowy.
To tak samo sensowne jak leczenie gorączki w "Antku" przez wkładanie dziecka do pieca na trzy zdrowaśki.
Sorry, ale powtarzaniem tego śmiesznego zabiegu, utrwalacie jakieś głupie niczym nie uzasadnione pomysły i praktyki. Pewnie w zabobony i wróżby też wierzycie.
-
Gość: dddd, 89-73-181-25.dynamic.chello.pl
2014/04/03 20:14:25
A mnie wyszedł zakalec??? jak pech to pech
-
Gość: Alicja, 89-66-34-69.dynamic.chello.pl
2014/04/05 08:44:29
kiedy zabieram się za pieczenie biszkoptu zawsze odpalam tą stronę :) Praktycznie co tydzień i to od pół roku ;) z przepisu odjęłam jedynie proszek do pieczenia ze względu na dzieci -wówczas biszkopt jest minimalnie mniejszy niż gdy piekę go z proszkiem. Zawsze obowiązkowo opuszczenie na blat. ZAWSZE WYCHODZI :) dziękuje
-
Gość: hajjad, 240net82.net.zeork.com.pl
2014/04/07 12:58:37
Wspaniały przepis, piekłam juz z niego kilka razy i zawsze wyszedł pulchny biszkopt, dziękuje.
-
Gość: , 83-145-181-221.cable-modem.tkk.net.pl
2014/04/08 16:34:50
Witam,
proszę o odpowiedź.. to bardzo dla mnie ważne...

Czy mąki ziemniaczanej ma być 6 stołowych łyżek czy 6 łyżeczek od herbaty?

Pozdrawiam serdecznie! ;))
-
Gość: Sabina, p4fdc6bdf.dip0.t-ipconnect.de
2014/04/09 14:03:39
Kochana akurat upieklam biszkoptka.. Rewelacyjny wyszedl, dziekuje za ta super przepis! Pozdrawiammmm
-
Gość: ankrr, host-37-190-162-35.dynamic.mm.pl
2014/04/12 18:30:48
Upiekłam, rzuciłam o podłogę i jest super :)
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!
 Top Blogi Durszlak.pl Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl